2015/01/29

Vieraiden majoitus

Meille tulee noin 90 vierasta. Aluksi suunnittelimme paljon pienempää vierasjoukkoa, mutta tähänkin on laskettu vain lähisuku ja hyvät kaverit. Vierasmäärät lisäävät yllättävän paljon puolisot, jotka ovat tietenkin todella tervetulleita ja usein tunnemmekin molemmat pariskunnasta. Meillä on paljon yhteisiä kavereita, mutta myös omia kaveriporukoita. Emme kutsu työkavereita ja osan harrastuskavereistakin joudumme karsimaan. Mielelläni kutsuisimme kaikki ihanat ihmiset, mutta juuri henkilömäärä on ratkaisevassa osassa häiden kustannuksissa. Vierasmääräämme olemme laskeneet myös bändin, dj:n, miksaajan, valokuvaajan ja videokuvaajan, joista tulee yhteensä 6 henkeä. Kaikki ovat kavereitamme, joten on ihana saada heidät mukaan koko juhlan ajaksi.

Image: Vectors 4 all
Valtaosa ystävistämme asuu Helsingissä, joten majoitusta tarvitsevat lähinnä sukulaiset ja ehkä muutama kaveri. Tein tarjouskyselyn vain juhlapaikan lähimpiin hotelleihin. Yllätyin, että tarjoushinnat olisivatkin netin kautta varattuna edullisimpia kuin majoituskiintiön perusteella. Hotellissa työskennellyt tuttuni selvensi tämän johtuvan siitä että hotelliketjut myyvät edullisempia varauskiintiöitä myös varauspalvelimille. Nämä netin hotellivaraussivustot saavat siis tietyn määrän alehuoneita myytäväkseen ja voivat näin myydä ne jopa hotellin myyntipalvelua edullisemmin. Saimoin hotellin omien nettisivujen kautta heillä on yleensä hyvät ennakkovaraajan tai jonkin etukortin tarjoukset. Nämä ovat kuitenkin sitovia tarjouksia eli huone pitää maksaa yleensä heti ja peruutusehto ei välttämättä koske ennakkohintaa. Tämä selvensi ainakin itselleni tarjoushintojen monimutkaisuutta. Jos siis on aivan varma, että ei tule mitään esteitä tai luottaa siihen, että yöpyy hotellissa tuli eteen mitä tahansa, saa huoneen varmasti edullisimpaan hintaan juuri netin kautta.
Kuva ei ole varaamastani hotellista :)
Minä varasin meille muutaman huoneen kiintiön läheltä juhlapaikkaa. Halusimme, että vieraat voivat kävellä suoraan juhlapaikalta hotellille. Taksimatka vähän kauemmaksi lisää kuluja, joten se kannattaa ottaa huomioon hotellien hintoja vertaillessa. Jätän vieraiden päätettäväksi haluavatko he varata huoneet jo etukäteen hieman edullisemmin netistä vai järjestämämme varauskiintiön kautta. Säästö liikkuu vain muutamissa euroissa ja useille peruutusturva on tärkeä lisä, johon mielellään sijoittaa. Mielestäni on myös mukavaa ohjata vieraat samaan hotelliin, jotta he voivat tavata vielä toisiaan aamiaisella ja muistella edellistä iltaa. Itse kuitenkin majoitumme todennäköisesti eri hotelliin. Ei sillä, että haluaisimme karkuun vieraista, mutta haluamme nauttia aamun rauhassa keskenämme.

Mietinkin, että miten hotellivaihtoehdoista tiedottaisi vieraille mukavalla tavalla. Kutsuihin tulee tietenkin maininta majoituskiintiöstä. Haluaisin kuitenkin selventää vieraille huonehinnoittelua ja varaamismahdollisuuksia jo aikaisemmin, sillä kuulin että hotelleja on jo katseltu muidenkin kuin meidän toimesta :) Voimme lähettää tietenkin sähköpostia tai laittaa sanan kiertämään vanhempien kautta. Olisi kuitenkin kiva avata esimerkiksi häänettisivu, josta on kaikki tarvittava info vieraille ja josta he voisivat aina välillä käydä kurkkimassa häihin liittyviä asioita.
Image: Web Courses Agency
Hyviä vaihtoehtoja hotellille ovat vuokrattavat huoneistot. varsinkin jos vieraat tulevat koko perheen voimin tai haluavat viipyä pidempään. Pihistellessä kannattaa myös kysellä esim. facebookin kautta, onko joku tutuista reissussa juuri tuolloin ja valmis lainaamaan kämppäänsä tai majoittamaan sohvalleen.

Sitten kun vielä saisimme päätettyä mihin itse majoitumme hääyöksi!2 kommenttia:

  1. Mä tein aiemmin blogissani hääyöhotelli-listaa, josta näkee näitä pääkaupunkiseudun tavallisimpia majapaikkoja. Tosin joissain paikoissa ton mun "tylsää"-kommentin voi ohittaa, sillä se tarkoittaa pikiemminkin, että huoneessa ei ole sitä jotain mitä me haimme.

    http://vintage-punk-rock.blogspot.fi/2014/12/haayohotellimme.html

    VastaaPoista
  2. Hei kiitos! Oot tehnyt tosi kattavan listan. Siitä on varmasti apua meidän pähkäilyssä. Meille ois luksusta ihan tavallinenkin huone, kun ollaan enemmänkin sellaisia reppureissaajia, että majoitutaan aina vuokratussa asunnossa, hostellissa tai maailmalle karanneiden kavereiden nurkissa, mutta mutta...
    Nälkä kasvaa syödessä, niinkuin monessa muussakin häihin liittyvässä asiassa. Huoneen ei kyllä ole pakko olla sviitti, mutta jotain ekstraa on löydyttävä.

    VastaaPoista