2015/01/11

JUHLAPAIKKA

Aloitimme juhlapaikan metsästyksen vasta viime kesänä. Päätimme etsiä juhlatilaa syyskuulle 2015. Syksyllä useimmat mökkiriennot, kesälomamatkat ja festarit on koettu ja niin vierailla kuin morsiusparillakin on aikaa häiden juhlintaan.

Aluksi huolestuin, että olemmeko auttamattomasti myöhässä, sillä suosituimmat juhlatilat pääkaupunkiseudulla täyttyivät jo vuodelle 2016. Suomenlinnan tilat ovat kaikki järjestään todella kauniita, mutta mieheni sisko meni naimisiin Ruutikellarissa pari vuotta sitten ja halusimme jonkin muun paikan. Harmittelin hetken, että Vantaalla sijaitseva Wanha Bäckby oli jo kesällä täyteen buukattu. Tuntui kuitenkin ikävältä siirtää häitä vuodella eteenpäin paikan takia. Olin myös päättäväinen siitä, että koristelen paikan kuin paikan sellaiseen juhlalookiin, että kuhan vain seinät, katto, keittiö ja wc:t löytyy :)

Alusta lähtien haaveilimme industrial-henkisestä tilasta. Vietin lukemattomia tunteja venuu.fi, goexperience.fi ja visithelsinki.fi -sivuilla. Aina kun jokin "vähän sinnepäin tila" löytyi, löytyi myös jotakin, mikä ei sopinut suunnitelmiin. Tärkeimpiä kriteerejämme oli, että tilaan voi viedä omat juomat ja cateringin. Koristelulle ja paikalta poistumiselle tulisi olla myös tarpeeksi aikaa. Toiveissa oli tila, jonka voi koristella vapaasti oman mielen mukaan, mutta joka ei ole liian kirjava, että esim. puolipaneelien peittämiseen ja rumien tuolien huputtamiseen menee tuhottomasti aikaa ja vaivaa.

Tehdasmiljöö, näkyvät putket, hallimaisuus olivat kaikki plussaa. Tiedän monta tällaista hienoa tilaa Helsingissä. Monet tyhjillään olevat teollisuuskiinteistöt ovat vuokrattavissa heti, mutta eivät tietenkään yhdeksi päiväksi monen kuukauden päähän. Tästä ei pääse mihinkään, mutta hieman ärsyttää maksaa parista päivästä juhlatilassa sama vuokrahinta, jolla saisi sen teollisuushallin käyttöönsä koko kuukaudeksi.

Varteenotettavia vaihtoehtoja olivat Suvilahdessa sijaitseva Magito, Tiivistämö ja Cirko. Kävin syksyllä eräissä juhlissa Magitossa ja huomasin sen olevan aivan liian pieni meidän 90 hengen seurueelle. Tila on kyllä muuten kiva. Suosittelen sitä pieniin vapaamuotoisiin häihin tai synttärijuhliin n. 50-60 hengelle.

Tiivistämö olisi ollut lähes täydellinen vaihtoehto, mutta sitä vuokrataan ensisijaisesti kulttuuritapahtumiin ja se on varattu koko ensi syksyn. Tiedustellessani muita aikoja minulle kerrottiin myös, että tilassa ei ole kalustusta, joten Tiivistämön kokonaiskulut olisivat nousseet useampaan tuhanteen. Tämä siis pelkästä tilasta! Samantyyppisen vastauksen sain Circosta sekä Lauttasaaressa sijaitsevasta Woltti sirkuksesta. Tuntuu, että tällaisia tiloja on helpompi vuokrata yritystapahtumiin, joissa budjetit ovat hieman eri luokkaa.

Olin katsonut monta kertaa läpi venuu.fin kautta löytämäni teatteri Toivon tilakuvia. Olisiko se tässä? Otimme heihin yhteyttä ja kävimme katsomassa paikkaa. Meidät otettiin vastaan todella ystävällisesti ja heti Telakkarantaan saapuessa tuli tunne, että täällä ne meidän häät järjestetään, vaikka oli syksyisen pimeää ja satoi vettä :) Vanhan telakkarannan sisäpiha on yllättävän suojaisa ja rosoisen kaunis. Toivon tilat näyttivät paikanpäällä vielä paremmilta ja monipuolisemmilta kuin kuvissa. Päätimme siis, että häitämme juhlitaan Toivon tiloissa 19.9.2015!


   


7 kommenttia:

 1. Onpas todella erilainen ja cool paikka! Mielenkiinnolla odotan, millaiseksi tilan saatte laitettua :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos. Paikka ei ihan tule oikeuksiinsa näissä hämärässä otetuissa kännykkäkuvissa :) Se on livenä vielä paljon avarampi ja tilaa jakavia mustia verhoja voi siirrellä oman maun mukaan.

  VastaaPoista
 3. Eikös tuollakin ollut kuitenkin se ongelma, että pöytiä ei ole, ainakaan kaikille..? Mielestäni itsekin olin tuonne yhteydessä, mutta meidän häiden suhteen ongelmat oli: 1) mä olin hiton aikaseen liikkeellä ja halusin tehdä heti päätöksiä ja varauksia ja Teatteri Toivon varauskalenteri ei ylettynyt niin pitkälle sekä 2) tuoleja kyllä löytyi (teatteri), mutta ei pöytiä. Tuo on kuitenkin kivan näköinen tila ja industrial-häät olisi olleet todella kivat, mutta sulhasen mielestä liian karut.

  VastaaPoista
 4. Joo totta. Pöytiä ei ole ainakaan vielä, mutta saattavat hankkia ne syksyyn mennessä. Toivon tätä kovasti, sillä säästyttäisiin lisäsäätämiseltä. Tuolit löytyy n. 80 hengelle. Ne on sellaisia mustia teatterituoleja ja eivät vaadi mun mielestä huputusta. Pöytiä katselin jo kalustevuokraamoista ja sellaiset perusmallit ovat n. 8-12 €/kpl, mutta toivottavasti vältytään tältä kustannukselta. Harmi, että sulhanen piti paikkaa liian karuna. Meillä se oli onneksi molempien suosikki. Teidänkin hääpaikka oli meidän listalla :) Tulee varmasti ihanat häät!

  VastaaPoista
 5. Upean erilaine juhlapaikka ja ihania ensimmäisiä suunnitelmia tyylin suhteen muutenkin! Jään seuraamaan suunnitelmia :)

  VastaaPoista
 6. Ihanalta näyttää Toivon tilat, ja vakavasti harkitaan niiden varaamista! Oliko Toivossa jotain mistä erityisesti piditte/jotain mikä ei toiminut kunnolla? :)

  VastaaPoista