2015/01/27

JOTAIN SINISTÄ

Olen miettinyt, että mikä olisi minun "jotain sinistä". Perinteinen sanontahan kuuluu: "Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua, jotain sinistä."

Sanonta, jota useat moriammet noudattavat on peräisin viktoriaanisen ajan Englannista. "Jotain vanhaa" symboloi vanhoja perhesiteitä ja elämää ennen avioliittoa. ”Jotain uutta” edustaa tulevaisuutta ja uutta elämää avioliitossa. Luottamusta symboloi tapa lainata jotakin arvokasta ja palauttaa se häiden jälkeen. ”Jotain sinistä” morsian puolestaan puki päälleen, ettei tulisi huonoa onnea tai epäonnista avioliittoa." “Something old, something new, something borrowed, something blue”-sanonnasta jää usein pois viimeinen osa ”and a silver sixpence in her shoe” Hopeakolikon uskottiin tuottavan vakautta ja varallisuutta avioliittoon. Lähde

Tämä perinne on tulkittavissa monella tapaa ja sen noudattaminen on aivan itsestä kiinni. Minusta on hauskaa mukailla sanontaa omalla tulkinnallani, sillä jokainen osa-alue on aika väljä ja toteutuu jokatapauksessa usean morsiammen pukeutumisessa.

Uutta tulevat olemaan hääpuku, kengät ja alusvaatteet. Aion käyttää vanhoja korvakoruja ja sormukseeni kierrätetään kultaa isoäitini vanhasta vihkisormuksesta. Lainattu ja sinisen ovat vielä mietinnän alla.

Aluksi ajattelin hankkia siniset kengät. Miellyinkin enemmän hopeisiin ja hankin myös hopeisen sukkanauhan. En ole varma haluanko lisätä sinistä esimerkiksi alusvaatteisiin. Korkkareiden pohjiin kiinnitettävät I Do-tarrat olisi sen sijaan helppo lisätä vaikka ihan viime hetkellä.
Favors Depot

Lueskelin tänään hammaslääkärissä vanhaa Elleä ja siellä silmiini osui tietenkin häätyyliä käsittelevä juttu ja tämä Oscar De la Rentan sininen laukku. Sininen laukku olisi hauska yksityiskohta varsinkin kun sitä ei tule todennäköisesti kantamaan mukana koko päivää.

Oscar De la Renta via Moda Operandi
1. Judith Leiber via Neiman Marcus, 2. Jil Sander via Forzieri 3. New Look, 4. Rebecca Minkoff via Nordstrom
Ajattelin ensin, etten tarvitse laukkua ollenkaan hääpäivänäni, vaan voin jättää puhelimen, avaimet ja meikit kaasojen hoiviin. Tajusin kuitenkin kuinka tärkeää on päästä itse korjaamaan meikkiä esimerkiksi hääautossa ja ennen kuvauksia. Olen näihin mennessä varmasti kyynelehtinyt ja hikoillut sen verran, että saa olla ihmemeikki, joka kaiken kestää. On kiva, jos pikkutarvikkeet kulkevat mukana kauniissa käsilaukussa. Sinisten häälaukkujen ihanuudesta huolimatta saatan ottaa käyttöön vanhan valko-hopean vintage-clutchini.

Muita hyviä "jotain sinistä" -ideoita ovat siniset kynnet.  
Image: Love Those Nails via Etsy
Image: I Spy DIY

Sinisen voi myös piilottaa puvun alle tai yhdistää koruun.

Image: Kelly Sauer via Style Me Pretty
Image: James Moes via Style Me Pretty
Image: Vintage Stamp Jewels
Image: Chic and Company

Aikovatko muut morsiammet noudattaa tätä perinnettä ja mihin lisäisitte sinistä?6 kommenttia:

 1. Tykkään jostain syystä tästä perinteestä kauheasti mutta ongelmia tuottaa se, etten juurikaan pidä sinisestä väristä - siitäkään huolimatta, että tuo Oscar De la Rentan laukku on mielettömän upea! Siniset kynnet, kengät tai mikään muukaan kovin näkyvä ei siis oikein tule kysymykseen. Ehkä tuollainen siro nilkkaketju voisi olla hyvä ratkaisu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin vierastin pitkään sinistä väriä, enkä käytä sitä vieläkään kovin usein. Hääpukeutumisen yhteydessä innostuin siitä jotenkin niin paljon, että olen valmis hankkimaan sinistä vähän sinne ja tänne :D Sinisävyisen sukkanauhan suosio piilee varmasti siinä, että se ei näy minnekään ja viskataan usein vielä pois juhlien aikana :) Nilkkaketju on minustakin kiva lisä ja aika huomaamaton tuo pieni helmi varsinkin, jos tulee pitkä puku. Saatan itse päätyä juurikin nilkka- tai rannekoruun, josta pikahtaa vain yksi sininen helmi ja voisihan helmen myös ommella rusetin lailla vaikka kiinni suoraan alushameeseen.

   Poista
 2. Mulla tulee sinistä sormusteni safiirien muodossa, vanhaa´on sulhasen vuosia sitten antama kaulakoru, uutta on monikin asia: morsiuspuku, kengät jne. Lainattua mietiskelin (vaikka en ole ajatellut mitenkään väkisin tätä lorua toteuttaa), sillä kaikki on periaatteessa omaa. Käytän siskoni kynsilakkaa, mutta sitähän ei sinänsä enää kynsistä siskolle palauteta... Lainattuhan on kai perinteisesti ollut jonkun tutun alusvaatteet ja erityisesti siis hedelmälliseksi katsotun naisen alusvaatteet. :)

  -> "In this country an old couplet directs that the bride shall wear:— "Something old, something new, Something borrowed, something blue." "The something blue" takes, I am given to understand, usually the form of a garter, an article of dress which plays an important part in some wedding rites, as, for instance, in the old custom of plucking off the garter of the bride. "The something old" and " something blue" are devices to baffle the Evil Eye. The usual effect on the bride of the Evil Eye is to render her barren, and this is obviated by wearing "something borrowed", which should properly be the undergarment of some woman who has been blessed with children: the clothes communicate fertility to the bride."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sormuksesi kuullostaa ihanalle! Itsekin ajattelin "tulkita" lorua aika modernisti. Heh, ei kyllä tee mieli lainata muiden alusvaatteita :) Tietysti jos puvun alle tulee esim. vannealushame ja tällainen löytyy hedelmällisen tuttavan vaatekaapista oikeassa koossa, niin mikä ettei.

   Lainattua on kyllä vaikea yhdistää...Itse ajattelin kaula- tai rannekorua äidiltä, mutta en ole varma löytyykö sopivaa. Lainattuhan voi olla löyhästi tulkittuna vaikka kangasnenäliina, meikkipeili, sateenvarjo, takki, huivi, jokin sellainenkin mikä kulkee mukana, mutta ei kuitenkaan kuulu varsinaiseen asuun. Jos mennään vielä kauemmaksi morsiammen pukeutumisesta niin hääautohan on usein lainattu :)

   Poista
 3. Sun pukuusi tulle merkkitägiin pieni vaaleansininen rusetti :)

  VastaaPoista
 4. Jee!!! Ihanaa! Tää ratkesikin helposti :)
  Mun täytyytin tehdä seuraavaksi vielä yksi pukupostaus ja valottaa vähän tilannetta.
  En kyllä halua paljastaa liikaa, jos sulho joskus eksyy tänne.

  VastaaPoista