2015/01/25

Pöytäkukat kasvamaan


Leikkokukat, ruukkukasvit, luonnonkukat, oksat, lehdet, saniaiset, kivet, kristallit...Mitä valita pöytäasetelmiin? Häämme ovat syksyllä, joten valitettavasti en pääse keräämään kukkia luonnosta. Minusta tuntuu myös hullulta ostaa valtava määrä leikkokukkia, jotka lakastuvat ja joutavat roskiin heti häiden jälkeen. Kukat menivät heti budjetissamme sinne pihistä listalle. Varsinkin monet talvimorsiammet suosivat myös pöytäasetelmia, joihin ei tule kukkia ollenkaan. Mielestäni industrial-henkinen häätilamme vaatii kuitenkin kukkia pehmentämään tunnelmaa. 

Aiomme tehdä pöytäasetelmat ruukkukasveista. Ruukkukasvit ovat leikkokukkia edullisempia, jos valitsee lajikkeita, joita voi jakaa pienempiin osiin ja jotka tekevät helposti pistokkaita. Osan istutuksista voi antaa myös vieraslahjoina häiden päätteeksi. Saatamme hankkia myös vähän leikkokukkia istutusten väliin tuomaan pöytiin väriä. 

Image: Next Exit Photography via Belle the Magazin
Image: Love is a Big Deal via RuffledImage: Featherlove Photography via Bash Please 
The Lane
The Lane

Ihastuin valtavasti jo jonkin aikaa trendinä olleisiin mehikasviasetelmiin. Päätinkin kokeilla millaisia yhdistelmiä hankkimastani aloe verasta ja pallerohärmälehdestä syntyy. Ostin siis kaksi aloe veraa, yhden pallerohärmälehden ja minulla oli jo ennestään anopinkieliä, jotka kaipaavat taas jakoa uusiin ruukkuihin. Näissä kuvissa ei näy isompia asetelmia eikä varsinaista aloe veraa, jonka juurelta löysin nämä pienet pistokkaat. Toivon, että pistokkaat lähtevät kasvamaan ja yhdistelemäni lajikkeet viihtyvät keskenään.

Pienen googlettelun jälkeen sain selville, että ainakin teoriassa kasvien pitäisi menestyä samassa ruukussa ja verrattaen pienessäkin tilassa. Ruukkuja olen haalinut kirppiksiltä 1-3 euron hintaan. Haluan eri kokoisia ja muotoisia ruukkuja, joista on kiva rakennella asetelmia hääpöytiin tai laittaa ruukut vaikkapa aiemmin mainitsemiini puulaatikoihin. 

Mullan päälle ripottelin koristelasimurskaa ja kokeilin sijoittaa sekaan myös kiviä ja kristallin. Mielessäni pyöri sellainen upea aavikko/geode-henki, jota varsinkin The Green Wedding Shoes blogin häissä on näkynyt aina välillä. Pitäisiköhän alkaa keräämaan kaikki vastaan tulevat suolalamput, kynttilänjalat ja kristallikivetkin :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti