2015/01/20

JEE hääkengät!

Huh, miten kiireinen viikonloppu ja alkuviikko. En tiedä missä välissä ehtisin hehkuttaa, että nyt mulla on hääkengät! Tilasin reilu viikko sitten aivan ihanat Patrizia Pepen kengät yoox.comista. UPS:n lähetti toi ne torstaina ja siitä asti olen niitä vähän väliä sovitellut.

Kröhöm, ajattelin ensin, että korkoa saa olla enintään 5-7 cm, mutta näissä on 11 cm !!! Jään vieläkin onneksi sulhasta lyhyemmäksi muutemalla sentillä. Korkkarit on todella mukavat jalassa etuosan platformin ansiosta ja todellista korkeuseroa päkiän ja kantapään välille jää 8,5 cm, joka tuntuu ihan ookoolta tukevan koron ansiosta. Saatan kyllä hankkia vielä loppuillaksi, jotkut tennarit tai ballerinat.

Hääkenkieni etsintäprosessi oli varmaan yhtä pitkä ja kivinen kuin puvunkin. Olin päättänyt, että haluan panostaa laatukenkiin, mutta en maksaa monia satoja euroja. Kenkien täytyy olla myös sellaiset, että niitä voi käyttää myöhemmin muualla. Vietinkin useita tunteja netissä selaillen eri outlet-sivustojen kenkätarjontaa. 

Olen tilannut yooxista muutaman kerran aikaisemmin ja ollut aina tyytyväinen nopeaan toimitukseen ja alhaisiin hintoihin. Yoox myy siis edellisten sesonkien merkkivaatteita ja asusteita. Sivuilla on hyvin edustettuina useimmat kansainväliset brändit ja suunnittelijat. Hinnat ovat heidän hintojaan ja esim. kengät ovat maksaneet alunperin paljon enemmän. Lisäalen kautta tuoteen hinnaksi saattaa muodostua vain murto-osa alkuperäisestä. Jotkut tuotteet voivat olla useamman sesongin takaa, toiset vähän uudempia. Kannattaa olla tarkkana ja tehdä paljon vertailua! Esim. Niken-lenkkarit ovat täällä suhteessa kalliita, mutta sitten taas jonkun huippusuunnittelijan topin saattaa saada muutamalla kympillä. 

Omat kriteerini hääkengille olivat seuraavat: hopea tai sininen väri, tukeva korko, kiva merkki, josta tykkään ja kohtuullinen hinta. Näissä löytämissäni ihanuuksissa yhdistyy kaikki. 
Kenkien ei tarvitse välttämättä olla ns. merkkikengät, mutta itse arvostan todella paljon suunnittelijoiden työtä. Hyvät materiaalit ja valmistuumaa painavat myös vaakakupissa. Olenkin valmis panostamaan kenkiin hiukan enemmän ja aina ei edes tarvitse, jos tietää mistä etsiä. On paljon outlet-sivustoja, jotka myyvät vain aitoja tuotteita monta kertaa alkuperäistä hintaa edullisemmin.

Muita tiiviisti seuraamiani outlet-sivuja, joilla on hyviä alennuksia, ovat Gilt, The Outnet, Shopbop, 6pm ja verkkokauppoja Neiman Markus ja Saks Fifth Avenue. Nyt Joulun jälkeen on kyllä voinut tehdä todellisia löytöjä, jos vain omaa kokoa sattuu olemaan vielä varastossa. 

Tässä nämä omat ihanuudet!2 kommenttia:

  1. Huomioin tämän koronmuutoksen kun teen kaavoja ;)

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa, kiitos! Pitikin ilmoittaa sulle mahdollisimman pian tästä muutoksesta :)

    VastaaPoista