2015/03/01

Kukkaterveiset Berliinistä!

Viimeisestä kirjoituksesta on vierähtänyt luvattoman pitkään! Olen ollut todella kiireinen ja hääjärjestelyt ovat joutuneet hieman sivummalle. Olen viettänyt nyt muutaman päivän Berliinissä.
Täällä on jo kevät hieman pidemmällä ja eillen pääsin ihastelemaan kukkien väriloistetta Prenzlauer Bergissä. Lauantaisella kävelyllä mukaan tarttui monta hyvää ideaa hääkimppuun.

Ennen matkalle lähtöä kävin kyselemässä parista eri Helsingin kukkakaupasta hääkimppuvaihtoehdoista. Sain aivan järkyttävän huonoa palvelua ensimmäisestä liikkeestä ja toisesta taas niin hyvää, että uskon tilaavani kukat sieltä. Liikkeissä on niin suuria eroja, että on vaikea uskoa niiden edes toimivan samalla alalla. Ensimmäisessä kaupassa minua kehotettiin tulemaan takaisin kolme viikkoa ennen häitä. Myyjä ei muistanu, mitä kukkia syyskuussa on tarjolla, eikä vaivautunut esittelemään niitä, joita on aina saatavilla. Minusta tuntui, että joudun asiakkaana kaivelemaan ne tiedot, joita myyjän olisi pitänyt minulle tarjota. En viitsinyt edes kysellä kuvia mallikimpuista tällaisen "palvelun" jälkeen.

Toiseen liikkeeseen ennätin matkalle lähtöä edeltävänä päivänä. Floristi otti minut iloisesti vastaan ja esitteli heti koneeltaan kuvia tekemistään hääkimpuista. Hän ehdotti ihania kukkayhdistelmiä ja sai heti kiinni tyylistäni ja refenrenssikuvistani. Hän tiesi myös huomauttaa millaiset kukat kannattaa jättää kimpusta pois vääränlaista tai liian voimakasta hajua aiheuttavina. Itse en tällaista olisi edes osannut kysyä!Haluaisin kimppuuni ainakin valkoisia neilikoita ja ripauksen lilaa väriä. Siinä saisi olla myös rouheutta, kuten ohdakkeen kukkia, mehikasvi tai oksia. Haluaisin päähäni kukkakranssin. Toisaalta korukranssitkin ovat todella kauniita ja olen jo aloittanut sellaisen näpertelyn. Ehkä käytän toista päivällä ja toista illalla! Kaasoille ideoimme hiuskukkia samanlaisista kukista kuin kimpussani, mutta niin että jokaisella olisi hieman erilainen asetelma. Vieheet ovat vielä suunnittelun alla ja en ole varma tullaanko niissä näkemään kukkia ollenkaan.

Markkinoilla oli myynnissä huumaavan tuoksuista laventelia, jota itse haluaisin jotenkin yhdistää hääkukkiin ja koristeluun. Laventeli on myös ihana vaihtoehto riisille, jos haluaa heittää jotain kirkon portailla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti