2015/03/08

Kukkakauppa MADONNA

Aiemmin jo kerroinkin erilaisista kokemuksistani parin kukkakaupan suhteen. Luulin joutuvani vertailemaan lukuisia vaihtoehtoja ennen kuin löydän parhaan, mutta jo toinen osoittautui niin hyväksi, että etsinnän saattoi lopettaa saman tien. Odotukseni ylittyivät keskusteltuani Helsingin Rauhankadulla sijaitsevan Kukkakauppa Madonnan floristin Tanjan Styfin kanssa. Madonna oli jäänyt mieleeni Helsingin häämessuilta kauniisti sidotun ja vähän erikoisempia kukkia sisältävän kimpun ansiosta. Ensimmäisellä vierailullani Tanja kuunteli tarkasti toiveeni, jonka jälkeen hän esitteli kuvia tekemistään kimpuista. Tanjan tekemät sidontatyöt ovat raikkaita ja hän on selvästi kuunnellut jokaista morsianta ja heidän yksilöllisiä toiveitaan.


Kukkakauppa Madonna

Kukkakauppa Madonna

Kävimme läpi eri kukkalajikkeiden saatavuuksia, yhteen sopivuutta ja katsoimme myös omia inspiraatiokuviani Pinterestistä. Tanja tunnisti heti, mistä kukista mikäkin kimppu on tehty. Aloimme saman tien ideoimaan kimppuani! Tanja osasi myös neuvoa millaisia tuoksuja eri kukista lähtee. Kukaan morsian tuskin haluaa haista kaalille vaikka kimpussa koreilisi miten kauniita kukkia tahansa.

Kukkakauppa Madonna

Kukkakauppa Madonna

Kukkakauppa Madonna

Haluan oman kimppuni koostuvan pääasiassa valkoisesta ripauksella laventelia ja lilaa sekä purppuraa. Suunnittelimme pääkukiksi neilikoita, hortenssiaa ja oksaruusua. Hortenssiasta löytyy kaunis puhtaan valkoinen sävy, mutta myös sellaiset liukuvärin omaavat ovat todella kauniita. Mietin myös ohdakkeen ja mehikasvin yhdistämistä. Yllä olevissa kimpuissa on mukavasti vaihtelevuutta ja varsinkin tuo puuvillaa sisältävän kimpun luonnollisuus viehättää.

Olen myös täysin ihastunut laventeliin! Laventelihan on voimakkaan tuoksuinen, joten sitä pitää käyttää kohtuudella. Voin ostaa laventelia kuulemma myös niputtain muuhun hääkoristeluun.
Tämä tuntuu hyvältä vaihtoehdolta, sillä haluan viherkasviasetelmieni joukkoon rentoja, muuteman kukan, maljakkoasetelmia. Voimme koostaa nämä vapaasti yhdessä kaasojen kanssa.

Kukkakauppa Madonna

Kukkakauppa Madonna

Päädyin tilaamaan myös pääkranssin. Äidilläni oli omissa häissään aikoinaan kukkakranssi ja se tuntuu nyt myös itselleni sovivalta ja ajankohtaiselta. Kukkakranssin ei tarvitse olla aivan näin muhkea kuin kuvassa, mutta haluan siihen kuitenkin pienten ja isompien kukkien vaihtelua. Laventeli ja erilaiset marjakasvit tuovat myös kivasti syksyistä fiilistä.

Kukkakauppa Madonna

Kaasoille suunnittelimme hiuskukkia samoista kukista kuin kranssini, mutta pienemmässä mittakaavassa. Odotan innolla millaiset ihanuudet Tanja heille loihtii.

Kukkakauppa Madonna
Kukkakauppa Madonna


Kukkakauppa Madonna

Sulhasen vieheen pohjan teen osittain itse, johon floristi sitten liittää kukkaosion. Muihin vieheisiin ei näillä näkymin tule kukkia ollenkaan vaan ne askarrellaan pienistä köydenpätkistä :)

Poimin tähän postaukseen suurimman osan kuvista Madonnan facebook -sivuilta. Heillä on myös  verkkokauppa, josta näkee heti suuntaa antavia hintoja. Itse luen plussaksi valmiiksi räätälöidyt hääkukkapaketit, joista jokainen voi valita mieleisensä budjetin ja kukkaintoilun mukaan.

Millaisista hääkukista muut morsiammet haaveilevat ja oletteko jo päättäneet omat kimppunne?
Pitäisikö äideille tulla myös jonkinlainen viehe/rannekukka ja miten aiotte hoitaa hääpaikan/kirkon kukkakoristelut?

Kukkientäyteistä kevättä kaikille!


1 kommentti:

  1. Jään jännityksellä odottamaan kuvia valmiista kimpustasi! ;) Suunnitelmasi kuulostavat tosi kivoilta, aika samantyylisiltä kuin omani vaikkakaan värit eivät ole prikulleen samat; neilikkaa ja hortensiaa. Mehikasvit ovat myös ylisöpöjä! :)

    VastaaPoista