2015/08/07

Eat DRINK and be Married!

Drinkkipöytä on pyörinyt mielessäni pitkään. Aluksi ajattelimme tilata baarimikon sekoittelemaan muutamaa hyvää drinkkiä vieraillemme. Tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että tämä tulee aivan liian kalliiksi ja toisaalta vieraat joutuvat myös odottelemaan juomiaan turhan kauan.

Jo jonkin aikaa trendinä olleet hanalliset booliastiat ovat tulleet eteen useassa blogissa ja niistä onkin kehittynyt monien häiden vakiovaruste. Eikä ihme, sillä ne ovat tyylikäs tapa tarjota juomasekoituksia. Booleja voi kätevästi tehdä valmiiksi suuremman määrän ja varmistaa vain astioiden täyttö. Mekin kallistuimme hanallisiin booliastioihin yksittäisten drinkkien sijaan. Päätimme vuokrata astiat, sillä haluamme minimoida ylimääräisen tavaran hamstraamisen. Näitä tulee kyllä usein vastaan hääkirppiksillä ja niillä on niin kova kysyntä, että omistakin pääsisi varmasti helposti eroon.

Meille tulee kolme booliastiaa, joihin kahteen tulee alkoholillinen drinkkisekoitus ja yhteen alkoholiton. Tarkoitus on myös nimetä juomat jotenkin hauskasti morsiammen, sulhasen ja anopin mukaan.


Image: Dust Jacket via Pinterest
Minun ehdoton lempidrinkkini on Moscow Mule. Siitä tehdään usein hieman erilaisia variaatioita ja viimeksi sain Berliinissä aivan täydellisen sekoituksen, joka oli tehty tuoreeseen inkivääriin. Moscow Mule on mausteinen, mutta raikas ja tarpeeksi yksinkertainen moneen makuun.

Sulhanen tykkää GT:stä, mutta sen pysyminen pirtsakkaana saattaa olla kuitenkin haastavaa boolimaljaa ajatellen. Hyvä vaihtoehto olisi myös jonkinlainen sangria. Muutenkin haluaisin ainakin yhteen maljaan värikästä juomaa. GT:stäkin voi tietysti tehdä eri versioita. Esim. Täältä bongaamani karpalo-timjami GT kuullostaa mukavan erilaiselta ja sopisi varmasti hyvin meidän syyshäihin.
Image: A Cosy Kitchen


Suosikkejani alkoholittomaksi vaihtoehdoksi ovat raikas sitruunabooli ja jäätee. Hyvän makuinen alkoholiton janojuoma saisi vieraat varmasti myös nesteyttämään itseään muillakin kuin niillä terästetyillä vaihtoehdoilla.

Image: Anika London via Green Wedding Shoes
Juhlien alussa tarjoillaan tietenkin perinteinen alkumalja, sitten viinit ruoan kanssa ja avecit kahvin seurana. Viiniä, olutta ja siideriä tarjoillaan ruokailun jälkeen baaripöydästä. Olen varannut viineille kivat telineet ja tölkeille ne jo perinteeksi muodostuneet sinkkisaavit. Ajattelimme myös, että olisi kiva hankkia pieniä lasisia Vicky-pulloja sekä joitakin limsoja alkoholittomiksi juomiksi.

Päädyimme jättämään lonkeron kokonaan pois, sillä vaikka se onkin kiva lisä, ystävämme juovat normaalista kuitenkin enemmän viinejä, oluita ja siidereitä. Näillä mennään!

Pohdinnan alla on vielä lähinnä tuo sulhasen booli ja mitä aveciksi. Konjakki oli selvä valinta, mutta koska emme kumpikaan ole erityisiä liköörin ystäviä, tuottaa sen valinta hieman päänvaivaa. Nyt olemme vaiheilleet lähinnä hieman persoonallisemman tyrniliköörin ja perinteisemmän kermaliköörin välillä.
5 kommenttia:

 1. Hei, mielestäni blogisi ansaitsee Liebster awardin! :) Lue lisää http://walkbesideyou2016.blogspot.fi/2015/09/liebster-award.html

  VastaaPoista
 2. Hei! Mielestäni blogisi ansaitsee Liebster Awardin - lue lisää postauksestani! http://morsianprojekti.blogspot.fi/2015/09/liebster-award.html

  VastaaPoista
 3. Anonyymi6/9/15 13:48

  Moikka! Minun bogissani on sinulle palkinto kivasta blogistasi :)

  http://miehensavaimo.blogspot.fi/2015/09/liebster-award-palkinto-ja-uusia.html

  VastaaPoista
 4. Jaahas, joku muu ehti ensin :D http://whereonlywe.blogspot.fi/2015/09/liebster-x2.html

  VastaaPoista
 5. Hei myös minä jätin sinulle kiitoksen hieman muokatussa Liebster award postauksessani (ei hätää ei ole enempää kysymyksiä ;)
  https://lightofloveblog.wordpress.com/2015/09/13/ich-liebe-dich-liebster-award/

  VastaaPoista